barbeelonderlijnen

waarom moeilijk doen als het makkelijk kan

Barbeel onderlijnen

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan ?

Vorig jaar kreeg ik samen met Mike bezoek van SPRO en de Japanse vertegenwoordiger Shinji om samen op de barbeel te vissen. Sjinji kwam ook mee om te kijken of er nieuwe produkten op de markt gezet konden worden en dan is de praktijk de beste leermeester. Mike en ik hebben samen onze technieken, tactieken uitgelegd en wat onze wensen waren m.b.t. barbeelmateriaal waaronder de barbeel onderlijnen. Sjinji inspecteerde uitgebreid onze onderlijnen en zei dat hij er een nieuw produkt in zag om op de nog steeds populairder wordende barbeelmarkt. Hij heeft van ons een paar onderlijnen meegekregen als voorbeeld en het heeft even geduurd maar eindelijk kon ik de proefzending ontvangen.

De onderlijnen zijn voorzien van de Gamakatsu Wide Gape haken en uitgevoerd in gevlochten en nylon lijn.

Gamakatsu barbel feeder hair rig  Nylon :

Gamakatsu barbel feeder hair rig Dyneema :

De lengte van de hair heeft ruimte voor een pellet tot 16mm.

.

Links de gevlochten onderlijnen en rechts de nylon onderlijnen.

Deze onderlijnen zijn niet alleen voor de beginnende barbeelvisser maar natuurlijk ook voor de doorgewinterde barbeelvisser.

De praktijk :

Uiteraard werden ze ook meteen aan de test onderworpen en zat ik er al snel mee te vissen. Aan de ene lijn een gevlochten onderlijn met haak 10, lengte 80cm. ging een 12mm. Robin Red pellet en aan de andere lijn ging de nylon onderlijn, haak 10, lengte 100cm. met de M&M knoflook pellet.

barbeel onderlijn, gevlochten, haak 10, lengte 80cm, 12mm Robon Red pellet.

Na de inworp wordt niet al te veel later de onderlijn onderworpen aan de brute krachten van een aanbeet en de strijd van een barbeel.

Barbeel gevangen op de pellet

Test geslaagd, de onderlijnen werken goed, maar ja, had ook niet anders verwacht omdat ze door 2 barbeelcracks zijn ontwikkeld en nu door Gamakatsu op de markt gezet worden.

Nu is voor iedereen de perfecte onderlijn verkrijgbaar bij o.a. :